Kategoriler
Köşe Yazılarım

Dosya : Asistanlıkta Mazaretsiz Yatay Geçiş Nasıl Olacak ?

Değişen ülke şartları ve uzmanlık eğitimi süresinde karşılaşılan olağanüstü durumların yansıması, Tıpta ve Dişhekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde “asistan hekim” odaklı bir şekilde yerini aldı. Bu sayede mazaretsiz bir şekilde bir defaya mahsus olmak üzere asistan hekimlerin kurum değiştirmesinin yolu açılmış oldu. Peki bu süreç nasıl işliyor ve kurum değiştirmek için neler gerekli ?

ASİSTANLIKTA MAZARETSİZ GEÇİŞ NASIL OLACAK ?

Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre uzmanlık eğitimine başladıktan sonra herhangi bir mazeret göstermeksizin bir defaya mahsus olmak üzere eğitime başka bir ilde veya kurumda devam etmek mümkün. Ancak bu başvurunun da bazı şartları var.

Öncelike geçmek istediğiniz kurumdan kabul belgesi almanız gerekli. Bu belgeyi aldıktan sonra kendi kurumunuza ilgili durumu bildirmeniz ve kendi kurumunuzun da onayını almalısınız. Bu önemli ilk iki aşamadan sonra iki şartın daha yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlardan ilki geçiş yapılmak istenen kurumun kadro durumunun uygun olması, ikincisi ise İlgili uzmanlık öğrencisinin uzmanlık eğitimine giriş sınavında almış olduğu puanın, geçiş yapmak istediği birimin aynı dönemindeki sınav taban puanına eşit veya bu puandan fazla olması.

Eğer sizin sınava girdiğiniz dönemde ilgili birim için kadro açılmamışsa ilgili birimin uzmanlık öğrencisi aldığı son üç sınav puan ortalaması, bu yoksa son iki sınav puan ortalaması bu da yoksa son sınav taban puanı esas alınıyor. Geçiş yapılmak istenen birime daha önce hiç uzmanlık öğrencisi alınmamış ise geçiş işlemi yapmanız mümkün değil.

Eğer yukarıda sayılan dört şartı sağlıyorsanız başvurunuzu yapmak üzere eğitim araştırma hastanesinde iseniz uzmanlık öğrencilerinden sorumlu personel memuruna, üniversite hastanelerinde görevli iseniz uzmanlık öğrenci işlerine, Nakil dilekçesi örneği ile aşağıda yer alan iki adet formla başvurmalı ve diğer belgeleri başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Daha sonra başvurunuz ilgili mercilere onay için iletilecektir.

1. Nakil Dilekçesi Örneği İçin Tıklayınız.
2. EK-1 Formu için tıklayınız.
3. EK-2 Formu için tıklayınız.

Kaynaklar

  1. 1 Temmuz 2011 tarihli ve 27981 sayılı Resmi Gazete
  2. Tıpta Uzmanlık Kurulu websitesi


“Dosya : Asistanlıkta Mazaretsiz Yatay Geçiş Nasıl Olacak ?” için 2 yanıt

Merhabalar mazeretsiz yatay geçiş için koymuş olduğunuz ekler dosyaları açılmıyor ? Yenilemeniz veya mil atmanız mümkünmüdür ? Teşekkürler

yök kadrosundan başka bir ilin eğitim araştırma hastanesine SBa kadrosuna nasıl geçiş yapabiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir